080112 Succé igen för Drivers Open

När Bengtsfors MotorClub anordnade sin andra tävling i Drivers Open blev det succé igen. Platsen var återigen Ballast grusgrop i Gapungebyn. Denna gång kom 24 bilar till start. Det skulle ha varit30 st, men bilen, som Wennerlunds El hade anmält, gick sönder på fredag kväll och det var sex personer som skulle ha kört den. Vi fick se ytterligare några nya förare på startlinjen. Det kördes två åk och vinnare blev Stefan Gustavsson som körde en gammal Audi 80.

Stefan körde rally för 10-15 år sedan och han visade att de gamla takterna sitter i. – Det var blött, men mycket roligt, sa Stefan. Tvåa kom Ylva Ek som delade bil med Morgan Ernstsson som kom trea och sonen Lucas som kom femma. De körde en Saab 99. – Jag visste inte om jag skulle våga ställa upp, jag hade aldrig kört bilen på grusväg förut. Det var hur kul som helst, sa Ylva Ek. På frågan vilket som var hennes framgångsrecept svarade hon: – Det var bara att stå på! – Vi har funderat på att börja köra folkrace, men det här är ju mycket trevligare, man kommer ju hem med en hel bil, sa Morgan Ernstsson. Bengt-Åce Gustavsson kom fyra med en Opel Corsa 1.2. – Jag sade redan från början att jag tror på en liten lättkörd motorsvag bil med bra handicap och det stämde ju bra i dag i alla fall, sa Bengt-Åce.

Trion bakom Bengt-Åce; Lucas Ernstsson, Oskar Pettersson och Marcus Enarsson fick alla straff efter att de hade kört på vägmarkeringarna, annars hade de varit 2:a, 3:a och 4:a istället.

Trots det ihållande regnvädret kom över 100 personer och tittade på tävlingen. Det var glada tongångar i publiken och det lät som om det kommer ännu fler till start vid nästa tävling som körs om ca en månad igen. Axel P och Myranes Bil och Olja hade skänkt priser som räckte till samtliga deltagare.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Kommentera