080920 Drivers Open i Dynamitbacken

Bengtsfors MotorClubs populära Drivers Opentävlingar går från klarhet till klarhet. Nu senast körde man i den klassiska Dynamitbacken i Uddevalla. Tyvärr används inte backen så ofta nu på senare år, och den har även varit nedläggningshotad en längre tid. I Uddevalla blev man väldigt glada när Bengtsfors MC kom men sin förfrågan om att köra i backen. Det har bara körts en tävling tidigare där i år och då var det med historiska racerbilar.

47 förare körde tävlingen. Det är inte bara Bengtsforsare som kör tävlingarna, det är förare från Säffle, Årjäng, Uddevalla och andra platser runt omkring.

Backen visade sig passa de lite motorstarkare bilarna bättre än i de tidigare tävlingarna. Stefan Gustavsson vann med sin Audi 80 före Patrik och Timo Backman som kör en fyrhjulsdriven Opel Vectra. Sedan följde Reine Hansson Opel Ascona B, Niklas Evaldsson Opel Corsa och Mikael Bertilsson Toyota Corolla. För ovanlighetens skull var det fint väder den här gången. Annars har ju Bengtsfors MC haft en märklig förmåga att pricka in regn varje gång det har varit tävling.

Nästa tävling körs redan den 4:e oktober på Säffles Folkracebana och säsongsfinalen kommer att köras i Ballast grusgrop i Gapungebyn den 25:e oktober. Drygt 70 förare har varit med i någon av tävlingarna i år. Detta är en helt otroligt utveckling med tanke på att Bengtsfors MC körde sin första tävling någonsin i december i fjol. Varje tävling är det någon ny förare med och fler och fler hör av dig och undrar vad som krävs för att få vara med. Det är just enkelheten som troligen är nyckeln bakom framgången. Man tar helt enkelt sin helt vanliga ”Svensson-bil” och kör! Sedan är det ju så otroligt roligt!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Kommentera