090221 Sedvanlig nederbörd när Bengtsfors MotorClub körde Drivers Open

Bengtsfors MotorClub körde årets andra deltävling i Drivers Open. Sin vana trogen hade de otur med vädret, det snöade hela dagen, men som en av förarna sa; annars hade det ju inte varit Drivers Open…

De inledde dagen med en tyst minut för den avlidne medlemmen Per-Arne Herbertsson. 48 förare kom till start. Banan var nästan samma som förra gången, dvs en dryg km lång. Mikael Bertilsson gick ut bäst och tog ledningen efter första åket med sin bakhjulsdrivna Toyota Corolla. Sören Tolldin var tvåa med sin nya Subaru Impreza. Stefan Gustavsson var trea. I andra åket var banan lite halkigare. Mikael höll sin ledning medan Sören tappade till fjärde. Stefan klev upp på andra och Bengt-Åce Gustavsson var ny trea. I tredje åket körde man banan baklänges. Detta blev verkligen en utmaning!

Mikael lyckades hålla undan och vann med fyra sekunder före Stefan. Mattias Olofsson kom trea, ytterligare tre sekunder bakom. Bengt-Åce tog en tunna i sista åket och halkade ned till sjätte plats.

BMC hade ställt en gästbil till förfogande där två förare skulle få köra gratis. Trots detta generösa erbjudande var det få som hade hört av sig. Anders Nordström och Johan Sandin tog i alla fall tillfället i akt och provade på. Anders har ett förflutet som kartläsare i rally och han körde in på 23:e plats i tävlingen. Johan är barnbarn till 10-faldige svenske mästaren Erik Berger och han blev 31:a. Han fick verkligen blodad tand och kommer säkert med egen bil till nästa tävling. Erik Berger själv var med som gästförare i Bengt-Åces Opel Corsa tillsammans med Camaro Cup-föraren Jonas Nilsson. Jonas körde tre stabila åk och kom på 19:e plats. Han var den bäste nykomlingen denna gång. Erik öppnade lite försiktigt med 25:e plats efter första åket. I andra laddade han på ordentligt. Han fick ett kast på en iskant och fastnade i en snödriva. Publiken fick hjälpa honom loss, men han var naturligtvis hjälplöst långt efter. Han var dock inte ensam om att vara utanför banan denna dag. Efter ett stabilt sista åk slutade han på 37:e plats.

Ylva Ek har länge varit ensam kvinna i Drivers Open, men den här gången fick hon äntligen sällskap. Sandra Svensson hette debutanten som blev 42:a i tävlingen. Sandra gjorde det inte lätt för sig. Hon körde en BMW 325i, och det var verkligen inte en idealisk bil under de förhållanden som rådde. Det var ytterligare en tjej anmäld, men hon blev tyvärr sjuk. Hon kommer att köra nästa tävling istället.

För första gången delades det ut pokaler till de tre första. Myranes Bil och Olja delade som vanligt ut presentkort, men den här gången lottades de ut till de tävlande tillsammans med verktyg och andra praktiska saker från Axel P.

Nästa deltävling kommer att köras den 21:e mars, troligen i grusgropen igen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Kommentera