090321 Stort startfält och vackert väder i Drivers Open

För ovanlighetens skull var det fint väder när Bengtsfors MotorClub arrangerade årets tredje tävling i Drivers Open. 50 förare kom till start och man körde på Industrigatan i Bengtsfors. Tre tjejer var med och dessutom tre juniorer som gjorde sin uppkörning för juniorlicens. Gamle asfaltspecialisten Joakim Strömberg slog till med en kanontid direkt i första åket och han tog ledningen före Emil Gavling och Johan Sandin. Emil kör endast sin tredje tävling och Johan sin andra så detta var kanske lite oväntat.

I andra åket putsade både Joakim och Emil sina tider, medan Johan fick en stoppsladd och han tappade sex sekunder. I den jämna tävlingen tappade han ända till 15:e plats. Stefan Gustavsson slog till med en bra tid och klättrade från 11:e till tredje plats.

Topptrion höll sina positioner även efter tredje åket, men Stefan hade Tommy Svensson endast en tiondels sekund efter sig på fjärde. Det nya handikappsystemet har gjort att det är otroligt jämnt genom hela resultatlistan. Ylva Ek var bästa kvinna med sin 14:e plats. Bäste nykomling var Jonny Andersson från BMK Uddevalla på nionde plats.

Bengtsfors MotorClub ställde en Hyundai till fritt förfogande vid förra tävlingen. Trots detta generösa erbjudande var intresset relativt svalt. Därför valde man att satsa på ungdomarna istället. Hyundaien är hädanefter BMC´s junior car. Två av juniorerna; Andreas Nordström och Hampus Eliasson körde den här gången, medan den tredje junioren; Robin Ottosson körde tillsammans med sin pappa i en Peugeot. Eftersom detta var deras uppkörning för licensen fick de inga resultat i tävlingen.

– Alla borde prova Drivers Open, folk som inte har provat fattar inte hur kul detta är, sa vinnaren Joakim Strömberg. – Jag har aldrig tävlat i motorsport tidigare så jag är förvånad själv hur bra det har gått, sa tvåan Emil Gavling.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Kommentera