120218 BMC årets motorklubb i Västra BF 2011

BMC´s eldsjälar som fått diplom för mer än 15 år i motorsportens tjänst. Fr. v: Joakim Strömberg, Peo Johansson, Ove Johansson, Bengt-Åce Gustavsson, Per Eriksson och Stefan Gustavsson.

Bengtsfors MotorClub premierade av Västra Bilsportförbundet       

Skövde

Svenska Bilsportförbundet är indelat i 12 olika distrikt. Bengtsfors MotorClub tillhör det Västra distriktet, vilket är det största om man ser till antal klubbar och aktiva. Det sträcker sig från Halland i söder till Värmland i norr, från Bohuslän i väst till Närke i öst. Inom distriktet finns det 106 klubbar och över 27 000 medlemmar.

Västra Bilsportförbundet hade sitt årsmöte i helgen i Skövde och då delades det ut priser och hedersutnämnanden. Bengtsfors MotorClub fick äran att mottaga diplomet med utmärkelsen ”Årets motorklubb inom Västra BF 2011”. Bengtsfors tilldelades priset för sitt idoga arbete med de nya enklare motorsportgrenarna Drivers Open och Uthållighet som fått hundratals nya förare att prova på dessa grenar under Bengtsfors MC´s regi.

Klubben har haft en märklig resa under sin 60-åriga historia. De hade sina glansdagar på sextiotalet när man arrangerade tävlingar på Dalsland Ring. Tyvärr ledde en rad olyckliga omständigheter till att banan lades ned redan 1973… Klubben körde några rallytävlingar på 70- och 80-talet, men i princip gick föreningen på tomgång. 1990 startades ett nytt racingteam och 1991 anslöt ytterligare ett och 1994 tog en ny ung styrelse över föreningen som då inte haft ett styrelsemöte på många år… Föreningen blomstrade under nittiotalet och medlemsantalet sprang snart över 200 st, men så kom Learkrisen… I början av 2000-talet sinade antalet medlemmar i klubben och verksamheten klingade av. Hösten 2007 insåg man att man skulle vara bankrutt inom ett år om inget gjordes. Någon hade hört talas om en ny sportgren som hette Drivers Open. Klubben beslöt sig för att testa detta och första tävlingen kördes 1:a december 2007. 19 förare mötte upp och man beslutade sig för att köra fler tävlingar. Resten är, som man brukar säga, historia… Klubben har åter blomstrat och till dags dato har man arrangerat 33 st Drivers Open-tävlingar och 2 st uthållighetstävlingar. Medlemsantalet har nu kommit över 300 st. Man har ett antal licensierade förare och funktionärer. Detta fantastiska rekryteringsarbete ansåg Västra Bilsportförbundet att de ville premiera genom att ge Bengtsfors MotorClub den fina utmärkelsen årets klubb. – Jag blev mycket förvånad och glad. Vi blev inbjudna till årsmötet för att hålla föredrag om vår verksamhet i Bengtsfors. Jag visade lite film och bilder och när jag var klar fick jag mottaga diplomet, säger klubbens ordförande Bengt-Åce Gustavsson.

2011 fyllde både Svenska och Västra bilsportförbundet 75 år. De tog fram förtjänstmärken i guld, silver och brons där motorklubbarna kunde nominera sina eldsjälar för bedömning. Bengtsfors MC fick mottaga hela sex st guldnålar till personer som har jobbat i 15 år eller mer i motorsportens tjänst. De som fick dessa nålar var: Bengt-Åce Gustavsson, Per Eriksson, Stefan Gustavsson, Joakim Strömberg, Ove och Peo Johansson.

Det delades ut utmärkelser till förare som tävlat framgångsrikt under det gångna året. Det fanns en förare med kopplingar till Bengtsfors som fick pris och det var Emil Sonesson som är systerson till Stefan Gustavsson. Han vann kartklassen Micro.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

     

Saxat från Dalslänningen…

 

Kommentera