Årsfest med Bengtsfors MotorClub

 

Bengtsfors MotorClub hade sin årsfest på Kanalgården. Det var en galamiddag med tipspromenad och prisutdelningar. För ett år sedan stod klubben på ruinens brant. De insåg att de skulle vara bankrutt inom ett år. Så kom det ett ljus i tunneln. Någon hade hört talas om en tävlingsgren som heter Drivers Open där man kör under rallyliknande former med sin egen ”Svensson-bil”. Reglerna är mycket enkla. Bilen måste vara i standardutförande och vara godkänd för att användas på allmän väg. Föraren måste ha körkort och hjälm, sedan är det bara att köra. Bengtsfors MotorClub bestämde sig för att köra en provtävling för att pejla intresset. Det blev en enorm succé och nu ett år och 12 tävlingar senare kom närmare 100 personer för att vara med på årsfesten. I årets KM-serie hade 69 förare deltagit, varför de sju första fick var sin pokal. Stefan Gustavsson vann före, Bengt-Åce Gustavsson, Lucas Ernstsson, Morgan Ernstsson, Emanuel Lundqvist, Kentheric Gustavsson och Marcus Enarsson.

 

Det delades också ut flera specialpriser: Årets uppkomling fick delas av Tommy Svensson och Peter Henriksson som delade bil i Drivers Open och var med i toppstriden redan från början. Årets Junior gick till Lucas Ernstsson, som även kom trea i KM. Årets kvinnliga förare gick till Ylva Ek. Årets prestation gick till Thomas och Anders Johansson som vann Midnattsolsrallyt. De tappra funktionärerna premierades för att de slitit hårt trots dåligt väder. Av de 12 tävlingarna var det regn eller snö vid 10 tillfällen.

 

Andra framstående prestationer av klubbens förare i år är bl a Göran Dahlén som vann Le Mans Classic. Anders Berger och Arne Evaldsson vann den Historiska Racing Cupen. Johnny Aldosson kom tvåa och Erik Berger trea i sina respektive klasser. Nu väntar man bara på en riktig vinter så att det kan bli en riktig snötävling i Drivers Open.

 

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Kommentera