Spännande avslutning på Drivers Open-säsongen

Här är några av pristagarna i KM-serien. Fr v: Mikael Eriksson, Ulf Andersson, Desireé Ehrt, Mattis Karlsson och Joakim Strömberg.

Bengtsfors MotorClub körde årets final i Drivers Open. Föreningen firade att de nu har kört Drivers Open i precis tio år. Den första december 2007 kördes den första Drivers Open-tävlingen och sedan har det bara rullat på… Helgens tävling var den 67:e tävlingen sedan starten. Flera hundra förare har genom åren fått chansen att prova på denna enkla och roliga motorsportgren. BMC har arrangerat flest DO-tävlingar av alla klubbar i landet!

Helgens tävling vanns av Ulf Andersson före Yngve Jansson och Joakim Strömberg. Dessa tre körde i den framhjulsdrivna klassen. Den bakhjulsdrivna klassen vanns av Mattias Olofsson före Magnus Ericsson och Joakim Strömberg. Desireé Ehrt vann damklassen, Kenny Löf vann den fyrhjulsdrivna klassen och Mikael Eriksson vann 50 +.

Det kördes även ett mästarmöte mellan de båda banracingprofilerna Erik Berger och Tommy Jagerwall. Tillsammans har de närmare 30 SM-medaljer, men Drivers Open är något helt annat och många förare i Bengtsfors har blivit specialister på denna gren. Berger och Jagerwall hade inte en chans att hänga med i toppstriden, med de var lika glada ändå. Jagerwall kom lite fel i första åket och fick backa för att komma rätt. Samma sak hände Berger i sista åket. I den kanonhårda konkurrensen har man inte råd med sådana misstag. Ingen bröt tävlingen. 92-årige Berger vann mästarmötet mot Jagerwall.

Jagerwall såg nyktert på situationen efteråt. – Jag har upplevt allt mellan himmel och helvete inom motorsporten. När jag var i Bengtsfors 2015 var jag i himlen då jag vann jubileumssprinten. Den här gången gick det åt helvete och så kan det bli ibland, men huvudsaken är att man har kul, sa Jagerwall.

I den rekordjämna klubbmästerskapsserien var det helt omöjligt att sära på Ulf Andersson och Joakim Strömberg i den framhjulsdrivna klassen. Båda hade en seger, två andraplatser och en tredjeplats. De fick därför dela på förstapriset. Mattis Karlsson kom trea. I den bakhjulsdrivna klassen vann Ulf Andersson medan Joakim Strömberg och Mattias Olofsson hamnade på samma poäng och fick dela på andraplatsen!

Bengtsfors MotorClub hade sin traditionella årsfest där alla priserna delades ut tillsammans med specialpriser och lotterier. Joakim Strömberg uppmärksammades lite extra då han är den förare som har kört flest Drivers Open-tävlingar av alla. Av 67 tävlingar har han varit med i 55. Han är även den mest framgångsrike föraren med 19 förstaplatser, 14 andraplatser och 12 tredjeplatser! Erik Berger fick ta emot ett vandringspris från 50-talet som någon hade hittat på en auktion!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Tommy Jagerwall och Erik Berger och det gamla vandringspriset.

Kommentera