Om BMC

.

Bengtsfors MotorClub startade 1950.

De första 15 åren ägnade sig klubben mest åt rally och isracing.
1966 var en stor milstolpe i BMC´s historia, då invigdes Dalsland Ring. (Se egen hemsida här:)

Tyvärr blev det en kort epok för Dalsland Ring. Efter ekonomiska bekymmer och minskat publikstöd lades banan ned 1974. Verksamheten gick på sparlåga med några rallytävlingar som få ljusglimtar i tillvaron. 1990 blev det en positiv ändring. Racerteamet Team Ruggine bildades av fem ungdomar. De byggde en Alfa Romeo Alfetta och körde långloppsracing i Dressmann Cup i Karlskoga (Numera NSHC). 1992 utökades verksamheten med ännu ett racingteam i klubben. 1994 hade det gamla gardet övertygat ungdomarna att det var dags att ta tag i själva klubben och föryngra styrelsen kraftigt. För att manifestera övertagandet av styrelsen bjöds allmänheten in till en informationskväll på Tingshuset i Bengtsfors där den nya styrelsen presenterades. Kvällens dragplåster var klubbens ”Altmeister” Erik Berger som berättade minnen från den gamla goda tiden och han hade med sig några smalfilmer från Dalsland Ring. Mötet var mycket uppskattat av de drygt 200 åskådarna.

Under nittiotalet utökades verksamheten hela tiden och ett flertal rallyförare började köra för klubben. Flera lokala rallytävlingar anordnades samt en egen klubbmästerskapsserie. Medlemsantalet steg till över 200 st. 1997 gjorde Erik Berger comeback på racerbanan efter 23 års frånvaro. Det blev succé direkt och Erik kör fortfarande trots sina 83 år fyllda! Ytterligare några racingförare anslöt.

Sedan år 2000 har det tyvärr varit en nedgång i klubbens aktiviteter. Bengtsfors är en hårt drabbad region med många industrinedläggningar och stor utflyttning som följd. Men de som är kvar kämpar tappert. Många av rallyförarna har antingen lagt ned sin satsning eller flyttat. Inriktningen har åter gått mot racing, där vi har en handfull förare som kämpar i Historisk Racing.

Så plötsligt kom ett ljus i form av Drivers Open. Vi körde en provtävling 1:a december 2007 där 19 förare kom från ingenstans. Sedan den dagen kretsar det mesta kring denna nya gren och vi fortsätter att köra ett antal tävlingar. (Se mera under en separat flik.) Alla andra nyheter, gamla som nya hittar ni under fliken Historia. Klubben har även drivit en egen sträcka i Midnattsolsrallyt i två år och inför 2011 planeras även en egen rallytävling.

Alla medlemmar är alltid lika välkomna till klubbstugan varje söndag kl 18.30.

Kommentera