2021-10-17

Hugo Johansson vann Västfraktsprinten

Totalsegrare i Västfraktsprinten i Gapungebyn fr v: Tommy Svensson (kartläsare) tillsammans med tävlingsledaren Peo Johansson och föraren Hugo Johansson.

Bengtsfors MotorClub anordnade en rallysprinttävling i Gapungebyns grusgrop. 24 bilar deltog. 3 fina grussträckor á 3.5 km erbjöds i det fina höstvädret.

Hemmaföraren Hugo Johansson med kartläsaren Tommy Svensson vann klassen för 2-hjulsdrivna bilar (A/B-förare) och han vann även tävlingen totalt före norrmännen Ola P och Anders Hovelsrud, som hade åkt 30 mil för att delta i tävlingen! Norrmännen vann klassen för 2-hjulsdrivna bilar för C-förare. Först på tredje plats totalt hittade vi den bästa 4-hjulsdrivna bilen som framfördes av Urban och Christer Andersson. Kent Larsson med Johan Grönvall kom fyra totalt och de vann klassen för VOC, Grupp F & N för A/B-förare före hemmaföraren Joakim Strömberg och Mikael Eriksson. Joakim hade lite tekniska problem i första åket, men efter ett kanonåk i sista rundan lyckades de komma tvåa i klassen. Den tredje hemmaföraren var Magnus Ericsson med Liza Jonasson och de vann Grupp E för A/B-förare.

Andra klassegrare var Stefan Blom med Mikael Andersson som vann Grupp E för C-förare och Ingvar Ivarsson med Ingvar Johansson som vann VOC, Grupp F & N för C-förare.

Hemmaföraren Hugo Johansson med Tommy Svensson blev totalsegrare i Västfraktsprinten.
Pallen för 2WD A-B-Förare; 1:a Hugo Johansson & Tommy Svensson, 2:a Carl-Johan Nordgren & Casper Nordgren och 3:a Lukas Johansson & Glenn Johansson.
Norrmännen Ola P & Anders Hovelsrud vann 2WD för C-förare.
Pallen för 2WD C-förare; 1:a Ola P Hovelsrud & Anders Hovelsrud, 2:a Peter Karlsson & Mikael Karlsson och 3:a Thomas Dahlström & Gunilla Rydin.
Urban & Christer Andersson vann 4WD.
Pallen i 4WD; 1:a Urban Andersson & Christer Andersson och 2:a Ulf Storm & Pierre Ellisson.
Kent Larsson Johan Grönvall vann VOC, Grupp F-N för A-B-Förare.
Pallen för VOC Grupp F & N A-B-förare; 1:a Kent Larsson & Johan Grönvall, 2:a Joakim Strömberg & Mikael Eriksson och 3:a Per-Erik Jonsson & Rustan Hagstedt.
Hemmaföraren Joakim Strömberg med Mikael Eriksson kom tvåa i VOC/Gr F&N efter en fin upphämtning i sista åket.
Hemmaföraren Magnus Ericsson med Liza Jonasson vann Grupp E för A-B-förare.
Segrare i Grupp E A-B-Förare Magnus Ericsson & Liza Jonasson.
Stefan Blom med Mikael Andersson vann Grupp E för C-förare.
Pallen i Grupp E för C-förare, 1:a Stefan Blom & Mikael Andersson, 2: a Mattias Karlsson & Marie-Louise Karlsson och 3:a Roy Andersson & Carina Andersson.
Ingvar Ivarsson med Ingvar Johansson vann VOC, Grupp F/N för C-förare.
Pallen för VOC, Grupp F & N C-förare; 1:a Ingvar Ivarsson & Ingvar Johansson, 2:a Christer Johansson & Anders Sääw och 3:a Stefan Andersson & Göran Tell.
Västfraktsprinten i Gapungebyn Bengtsfors MC.