2023-07-31

Bengtsfors Legendsförare tävlade på Raceweek

Bengtsforsförare på Raceweek, Kinnekulle Ring, fr v: Johan Sandin, Kristian Nilsson och Pierre Berger.

Stockholms Sportvagnsklubb arrangerade sin stora sommartävling Raceweek på Kinnekulle Ring. Tre förare från Bengtsfors MotorClub fanns på plats för att köra i klassen Valeryd Legends Cup. 60 förare körde Legends denna gång. Johan Sandin kvalade i den seedade gruppen och han fick placering 26. I kvalgrupp två fick Kristian Nilsson 12:e tid och Pierre Berger 15:e tid. Detta innebar att Sandin fick köra i A-finalen medan Nilsson och Berger fick köra i B-finalen.

Berger hade sin bil till salu och på söndag morgon blev bilen såld! Köparen tyckte att Berger kunde köra tävlingen först, men Berger ville inte riskera ödet att skada bilen, varför han avstod från att köra. I den första B-finalen körde Nilsson upp sig några placeringar, men så fastnade han bakom en förare och kunde inte avancera mer. Det blev en niondeplats till sist. I andra racet gjorde Nilsson en bra start och var direkt uppe på femte plats, men under racet tappade han ett par placeringar, men lyckades köra i mål på sjätte plats till sist.

Sandin hade svårt att avancera i A-finalen. Det var otroligt täta och spännande race. Det är svårt att köra om på Kinnekulle Ring och bilen fungerade inte helt optimalt. Sandin fick nöja sig med 28:e plats i första racet och 27:e plats i andra racet.

Nästa tävling är Kanonloppet i Karlskoga i mitten av augusti.