2019-03-05

BMC Nytt nummer 2

BMC-nyheter

Hej alla medlemmar i Bengtsfors MotorClub

Här kommer årets andra nyhetsbrev. Vi har mjukstartat året med att inte köra någon vintertävling i år, eftersom många förare tyckte att det blev för dyrt att köpa vinterdäck till flera tävlingar, som det blev förra säsongen. Nu är ju inte vintern slut ännu så vi vet ju inte hur vädret kommer att se ut framöver, men vi har i alla fall planerat att inleda årets DO-säsong med en asfalttävling på Karls Gärde den 23:e mars. Vi har öppnat anmälan nu.

Anmälan är öppen på: www.timingsystem.se och inbjudan ser ni här:

Lite information inför årets tävlingssäsong, med tanke på vilka frågor som vi tog upp på medlemsmötet i höstas: Vi kommer att införa en Rookie-klass där de som kör DO poängbedöms separat under sin första säsong. Alla årets tävlingar kommer att ingå i en KM-serie, där det sämsta resultatet kommer att räknas bort i sluttabellen. Det kommer även i fortsättningen att vara ok att köra i flera klasser om man så önskar. Vi har stött och blött denna fråga och vi i styrelsen har kommit fram till att DO i första hand går ut på att man skall prova på bilsport och öva sig inför kommande större uppgifter inom motorsporten. Ju mer träning man kan få vid varje tillfälle desto bättre. Likaså tar vi kritiken med ro att en del ogillar hur banorna är utformade. Om man går vidare och kör rally i framtiden har man ingen som helst möjlighet att påverka hur tävlingarna är utformade, det är samma förutsättningar för alla. DO är en enkel form av förberedelse inför framtiden och en bra möjlighet att lära sig att anpassa sig efter hur förutsättningarna förändras från gång till gång.

När det gäller försäkringsfrågan verkar det som om de norska förare som har bolaget IF får lov att köra. Bilsportförbundet har varit tydliga med att alla förare har rätt att köra, under förutsättning att bilen är skattad, besiktad och försäkrad men att förarna alltid kör på egen risk. Det är upp till varje förare att dubbelkolla med sitt försäkringsbolag vad som gäller om olyckan skulle vara framme. Klubben kan aldrig hållas ansvarig för saker som händer.

Det är dags att betala årets medlemsavgift. Priset är oförändrat, dvs: 200 kr för er som har licens och 100 kr för alla stödmedlemmar, eller de förare som har licens som är under 18 år.

Ni kan betala genom att sätta in pengar på Bankgiro: 5730-9973 eller Swish: 123 670 36 64.
Ni kan givetvis även betala på plats på tävlingsdagen.

Vi kommer att hålla vårt årsmöte den 24:e mars kl. 16.00 i LEAR-Seatings gamla byggnad på Industrigatan i Bengtsfors (samma plats som i fjol). Ni går in från den norra gaveln. (Det är ofarligt att komma, för valberedningen har hittat namn till alla poster.)

Med vänlig hälsning

Styrelsen
Bengtsfors MC