2024-05-07

Bra premiär för Bengtsforsgrabbarna i Legends

Johan Sandin för ett helt koppel av Legendsbilar.

Årets första tävling för Valeryd Legends Cup kördes på Mantorp Park under Vårracet.

62 bilar stod på startlinjen. Så många bilar får inte plats på banan på en gång, varför de delades upp i två lika stora heat. Efter kvalet hade Anders Berger 15:e bästa tid, Johan Sandin 20:e och Kristian Nilsson 55:e tid. Det innebar att Berger och Sandin fick köra A-final och Nilsson B-final. Nilsson hade stora mekaniska problem med sin bil hela helgen och kunde inte göra sig själv rättvisa. Han slutade på 24:e plats i första B-finalen och den andra tvingades han bryta.

Anders Berger fick pris för snabbaste Rookie i båda racen på Mantorp Park.

Berger och Sandin hängde med bra i klungan i A-finalerna. I första racet fick Berger problem med motorn och han tappade många placeringar, men så fick han fart på motorn igen och kunde köra upp sig. Sandin körde i mål på 17:e plats och Berger slutade på 18:e. I andra racet blev Berger 15:e och Sandin 18:e. Berger fick pris för snabbaste Rookie i båda racen.

-Vi är mycket nöjda med helgen. Det var första gången som jag körde på Mantorp Park och min målsättning var endast att ta mig till A-final. Det är extra kul att vi kör i princip lika fort Anders och jag. Det bästa av allt är att vi åkte hem med hela bilar, sa Sandin.

Nästa tävling körs på Gelleråsen Arena i Karlskoga, första helgen i juni. Det är en bana som alla tre förarna har kört på mycket innan.

Anders Berger på pallen direkt, som helgens bästa Rookie.