2020-01-12

DO 2020

God fortsättning alla medlemmar i Bengtsfors MotorClub.

Vi har nu gått in i ett nytt år och ett nytt decennium. Vi står inför en oviss framtid och vi delar samma oro som många andra föreningar, nämligen att både aktiva och funktionärer minskar i verksamheten.

Vi har varnat för denna trend i flera år, men vi har inte någon lösning på problemet. I höstas hade vi mer eller mindre bestämt oss för att lägga ned våra Drivers Open-tävlingar, men efter flera diskussioner under årsfesten på Stenebygrytan bestämde vi oss ändå för att driva våra tävlingar ytterligare ett år. Vi har under åren försökt anpassa oss efter önskemål från de tävlande, men trots dessa åtgärder har intresset minskat.

Årets nyhet är att vi bara kommer att köra vid tre tillfällen, men att vi vid varje tillfälle kör två tävlingar på samma dag, vilket innebär att det i slutänden blir sex tävlingar i KM-Serien och att man som vanligt får räkna bort ett resultat.

Vi kommer att köra följande datum: 21:e mars, 18:e april och 19:e september. Vi har även följande reservdatum bokade för säkerhets skull: 28:e mars, 25:e april och 26:e september, om det skulle bli något strul med de ordinarie datumen.

Platserna vi skall köra på kommer att bestämmas när det närmar sig tävling, men räkna med att minst en tävling kommer att köras i Gapungebyn. Vi tittar också på möjligheterna att köra på någon ny plats.

Det kommer mera information när det närmar sig. Vi från styrelsen hoppas att vi får ett bra år med många tävlande och mycket publik.