2019-01-06

God fortsättning

Hej alla medlemmar i Bengtsfors MotorClub

Vi blickar fram emot en ny racingsäsong 2019 🙂

Här kommer lite nyheter:

Vi anordnade ett medlemsmöte den 17:e oktober 2018 och här kommer en redogörelse för vad vi pratade om:

Vi diskuterade fördelar och nackdelar med att man får delta i flera klasser i DO.

Vi pratade om att det har blivit sämre med rekryteringen av nya förare. Ungdomarna hänger hellre på torget eller buskör i samhället på nätterna i stället för att gasa av sig hos oss.

Kanske är det för stort kliv att komma in som nybörjare i DO där många har kört i många år och har blivit mycket duktiga? Vi pratade om att öppna en nybörjarklass för att stimulera nya åkare så att de slipper slåss mot dem som redan är erfarna.

Vi pratade även om en testkörningsdag bara för nybörjare, vilket vi har tänkt att genomföra någon gång till sommaren då vi kan kombinera detta med en grillafton.

Vi tog även upp frågan om att köra två bilar i parallella banor (som de tydligen gör i Jönköping), men efter samtal med Västra Bilsportförbundet avrådde de starkt mot detta!

Däremot är vi positiva till att prova idén med konbana.

BMC har blivit tillfrågade att få vara med och arrangera rallytävlingen Vänern runt, som skall köras sommaren 2020. Det har vi tackat ja till att vara med på.

Simon Andersson valdes av mötet till att bli ny valberedare för klubben.

Vi pratade om att köra rally-KM ihop med DO. Det är vi mycket positiva till, bara det finns förare i klubben som vill vara med och köra.

Mikael Blom meddelade att han håller på att uppdatera Timing System och en första provkörning av det nya systemet testades redan under finalen. Han återkommer med nya uppdateringar när säsongen drar igång.

Bengtsfors Kommun har beslutat att uppkalla det lilla "torget" utanför Bergers affär till "Erik Bergers Plats". Vi har ej fått något datum för den officiella invigningen av denna och tyvärr avled vår hedersmedlem Erik Berger den 3:e november... Han begravdes i Ärtemark kyrka och en handfull medlemmar fanns på plats för att ta ett sista farväl...

Vi fick bidrag från fritidskontoret för att rusta upp klubbstugan. Den södra gaveln har fått ny brädfordring och färg. Det var första uppfräschningen av stugan på drygt 15 år!

Vi har spikat DO-kalendern för 2019:

23:e mars, med reservdagen 30:e mars.
13:e april, med reservdagen 6:e april
18:e maj, med reservdagen 25:e maj
19:e juli testdag för nybörjare, med reservdag 26:e juli
24:e augusti, med reservdatum 31:a augusti
21:e september, med reservdatum 28:e september
19:e oktober, med reservdatumet 9:e november

Peo vill ägna sig åt planeringen inför Vänerrallyt 2020 och vi måste därför hjälpas åt att dela på sysslan att vara tävlingsledare under året. Vi har en handfull personer i klubben som har licens för att kunna vara tävlingsledare.

Årsmötet kommer att hållas söndagen den 24:e mars.