2019-06-20

Prova Drivers Open för nybörjare

Bengtsfors MotorClub bjuder härmed in allmänheten till en prova på dag för Drivers Open i Gapungebyns grusgrop den 19:e juli.

Tanken är att locka nya förare in i sporten. Bengtsfors MotorClub har arrangerat Drivers Open-tävlingar de senaste 12 åren, men man har märkt en trend att det mest är samma förare som kör år efter år. Det har inte fyllts på med nya förare. Eftersom många som kör är mycket erfarna vid det här laget är det svårt för en nybörjare att hävda sig mot dem.

- Tanken med Drivers Open är ju att det skall vara en rekryteringsklass för motorsport där det är mycket billigt och enkelt att vara med. Om man gillar konceptet är det meningen att man skall gå vidare till större uppgifter som rally, rallycross eller racing. I vår klubb har i stället DO-blivit ett substitut för rally, eftersom det är så mycket billigare. Dock har vi även exempel på flera förare som faktiskt har börjat köra rally på grund av att de har börjat med DO, säger ordföranden Bengt-Åce Gustavsson.

Träningsdagen den 19:e juli riktar sig därför till dem som har stått vid sidlinjen och suktat, men inte riktigt vågat ta steget. Träningsdagen riktar sig mot nybörjare, de etablerade förarna kommer inte att vara med. Vi kommer att lägga en enkel och ofarlig bana och det blir ingen tidtagning. Alla skall köra bara för att det är så himla kul! Alla som har körkort, eller körkortstillstånd (alltså från 16 år) får vara med.

Dementi! Vi måste härmed förklara dagens artikel i Dalslänningen där det står att träningen är inställd. Bakgrunden är denna: I måndags hade vi bara en anmäld förare till träningen. Jag skrev därför ett mail till Dalslänningen och bad dem stoppa artikeln som vi visste skulle komma i tisdagens tidning. Men av någon anledning publicerades artikeln i alla fall. Den gav viss effekt för under tisdagen fick vi in fyra anmälningar. Vi tog därför beslutet att köra träningen i alla fall, eftersom artikeln var publicerad. I dagens Dalslänning skriver de att träningen är inställd!!! Detta blev ju helt pannkaka, men vi har bestämt att vi kör, välkomna!

Inbjudan ser ni här:

Ni anmäler er här:

Välkomna 🙂