2022-10-24

Racingsäsongen 2022

Racingsäsongen är slut för säsongen och vi summerar härmed hur det har gått för våra förare.

Anders Berger hade en blandad säsong där han vann fem tävlingar, men tyvärr bröt han tre och blev "bara" trea i klassen för standardbilar 1972-1976 upp till 2500cc.

Då gick det faktiskt lite bättre för Tobias Svanberg som blir snabbare och snabbare för varje år. Han kör en Austin A35 i 1000cc Cupen klass E. Det blev visserligen inga segrar, men han avslutade säsongen starkt med fyra raka andraplatser och han slutade tvåa i klassen. I Riksmästerskapet för historiska standardbilar kom han sjua och i den totala RHK-tabellen kom han på 12:e plats av över 300 startande!

Tobias Svanberg vräker sig fram under Falkenberg Classic.

Vi fick ett härligt lyft för klubben när inte mindre än tre nya förare valde att köra Legends i år. Legends har växt och blivit Sveriges största klass med över 80 startande! Trion från Bengtsfors MotorClub heter Johan Sandin, Pierre Berger och Kristian Nilsson. Ingen av dem körde dock hela säsongen. Johan slutade på 47:e plats. Kristian kom 69:a och Pierre kom 72:a.

Bengtsforsgrabbarna debuterade under Västkustloppet i Falkenberg.

Den nya klassen B-Zero Racing håller på att växa sig stark i Norge och vi har förhoppningar om att den kommer att köras ännu mer i Sverige i framtiden. Tre tävlingar kördes i Sverige i år tillsammans med SSK-Serien. Norrmannen Tommy Kristiansen löste en tillfällig licens för att köra finalen på Kinnekulle Ring och eftersom reglerna kräver att en utländsk förare måste vara medlem i en svensk klubb valde Tommy att tävla för Bengtsfors MC. Tommy gjorde bra ifrån sig och slutade på tredje plats i sin debut.

Tommy Kristiansen på väg mot pallen på Kinnekulle.