2024-06-04

Rekordstor tävling på Gelleråsen Arena

Anders Berger ligger före Johan Sandin under kvalet.

SM-deltävlingen Gelleråsloppet på Gelleråsen Arena blev en rekordstor tävling med 182 startande totalt! Legendsklassen var som vanligt störst med 66 startande.

Vi hade två förare från Bengtsfors MotorClub denna gång. Johan Sandin kvalade in som tia och Anders Berger på 18:e plats. Båda var därmed klara för A-finalerna.

I det första racet blev Anders påkörd och tvingades bryta. Johan körde i mål på 13:e plats. I det andra racet blev Johan indragen i en startkrasch och fick punktering. Han tog sig tillbaka till depån och de lyckades byta däcket och skicka ut Johan på banan igen innan säkerhetsbilen hann köra ett helt varv. Johan var därmed med i matchen igen, men klart sist i fältet. Anders var på väg upp genom fältet när han blev påkörd igen och hamnade sist i fältet. Det var för kort tid för att avancera varför Anders körde i mål på 26:e plats. Johan hann köra om några bilar och slutade på 21:a plats.

Efter det dråpliga racet tvingades Johan och Anders att starta långt bak i det tredje racet. Båda förarna bjöd på fina uppkörningar och Johan gick i mål på 12:e plats och Anders slutade 17:e.

Nästa tävling körs i Falkenberg under den stora sommartävlingen i juli som heter Västkustloppet.

Anders första påkörning som gjorde att han tvingades bryta.
Johan på väg mot 13:e plats i första racet.
Anders andra påkörning som gjorde att han hamnade sist i fältet.