2023-09-06

Seger för Johan Sandin i Legendsfinalen!

Det blev två pokaler för Johan Sandin då han kom etta och tvåa i B-finalerna i Legends på Kinnekulle Ring.

Valeryd Legends Cup körde sin final på Kinnekulle Ring. Bengtsfors MotorClub hade två förare på startlinjen; Johan Sandin och Kristian Nilsson. Det kom 62 förare till start i finalen. Sandin och Nilsson körde i kvalgrupp två där Sandin satte den femte bästa tiden och Nilsson den 20:e tiden. Båda fick därmed starta i B-finalen. Sandin gjorde en kanonstart och gick sida vid sida under bron med två andra förare, som tampades om ledningen. In i Kvarnkurvan fick dock Sandin nöja sig med tredjeplatsen, men han kämpade hela racet igenom att försöka ta sig upp i ledning. Hans kämpande gav resultat, för han lyckades ta sig förbi mot slutet och vinna racet! Nilsson körde i mål på 12:e plats.

Startuppställningen till det andra racet baseras på bästa varvtid och här fick Sandin starta först från femte startrutan. Han jobbade dock snabbt upp sig till andra plats. Det blev en mycket jämn målgång där Sandin fick ge sig med minsta möjliga marginal och nöja sig med andraplatsen. Nilsson avrundade säsongen med en fin åttondeplats.

72 förare totalt deltog i årets mästerskap där Sandin slutade på 32:a plats och Nilsson blev 48:a. Dock körde varken Sandin eller Nilsson alla tävlingar. De ser redan fram emot nästa säsong och troligtvis får vi se ytterligare någon förare från Bengtsfors MotorClub i teamet.

#132 Johan Sandin vann B-finalen på Kinnekulle Ring.